Frequently Asked Questions

Hoe kan ik bestellen?

Bestellen kan via het bestelformulier (link). Vul het zo volledig mogelijk in. Na ontvangst neem ik contact met je op en bespreken we het ontwerp in detail. Dan maak ik de digitale ontwerpen en stuur die door samen met een prijsofferte. Je bestelling is definitief zodra de betaling is ontvangen.

Hoelang op voorhand moet ik bestellen?

Voor gepersonaliseerde taarten en gebak kan je best minimum 3 weken op voorhand bestellen zodat we voldoende tijd hebben om je wensen te bespreken en de taart voor te bereiden. Voor sweet treats zonder personalisatie kan je best minimum 1 week op voorhand bestellen.

Moet ik een voorschot betalen? 

Bij het bestellen wordt gevraagd het volledige bedrag over te maken om je bestelling af te ronden. 

Welke betalingsmogelijkheden zijn er? 

Je kan het bedrag betalen via een overschrijving. Bedrijven kunnen met factuur betalen. 

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Annuleren kan kosteloos tot 2 weken voor afhaaldatum. Het volledige bedrag wordt teruggestort. Annuleer je binnen 2 weken en 72 uur voor afhaaldatum dan wordt 75% van het bedrag terug gestort. Annuleer je binnen 72 uur voor de afhaaldatum dan hebben we onze ingrediënten al gekocht en zijn we gestart met de voorbereiding van de taart. Een terugbetaling is dan niet meer mogelijk.

Wanneer en waar kan ik mijn bestelling afhalen? 

Je bestelling worden afgehaald in mijn Cake Lab in Merelbeke op het afgesproken tijdstip.  

Lever je de bestellingen ook?

Op dit moment lever ik geen bestellingen (behalve voor bruidstaarten).

Ik heb een taart gezien op Pinterest, Instagram of Facebook. Kan je deze namaken?

Om te zorgen dat je taart uniek is, maak ik geen taarten na. Foto’s van andere taarten of, nog liever, inspirerende foto’s met elementen die je graag terugziet in je taart (denk aan een poster, een knuffel, een patroon, kleuren, een vibe, enz.), zijn welkom. Ik gebruik ze om zelf inspiratie op te doen en een digitaal ontwerp te maken. 

Kan er rekening worden gehouden met kleurkeuze?

Ik zal mijn best doen om je kleuren te matchen maar een volledig match kan ik niet garanderen. 

Uit welke smaken kan ik kiezen?

Enkele smaaksuggesties voor taarten en gebak kan je terugvinden op de website (link). Denk je aan andere smaken? We bespreken samen wat mogelijk is.

Hou je rekening met allergieën?

Ik kan rekening houden met bepaalde voedselallergieën en intoleranties, maar sporen van allergenen kan ik helaas niet uitsluiten. Vermeld dit zeker bij jouw bestelformulier. We bespreken samen wat mogelijk is. De klant is verantwoordelijk voor het correct inlichten van de gasten.

Is alles op de cake eetbaar?

Ik probeer zoveel mogelijk eetbare decoraties te gebruiken op mijn taarten en gebak. Sommige decoraties kunnen niet eetbare stukken bevatten zoals stokjes. Dit wordt op voorhand duidelijk gecommuniceerd aan de klant. De klant is verantwoordelijk dit ook aan zijn/haar gasten te vermelden. 

Hoe kan ik de taart en desserts veilig vervoeren naar huis? 

Taarten en desserts worden in taartdozen verpakt. Deze worden best op de grond van de passagierszetel of op de grond van de achterbank gezet of in de koffer van de auto. Zorg ervoor dat de doos niet kan verschuiven door bv. een antislipmat eronder te gebruiken. Rij er voorzichtig mee. Bij warm weer is het ook best om een koeltas of isomodoos te gebruiken en je auto koel houden. Bij het afhalen, geef ik je ook nog wat tips mee. Daisy’s Cake Lab is niet aansprakelijk voor schade tijdens het vervoeren van de taart/desserts.

Hoe bewaar ik mijn taart en dessert? 

Taarten, cupcakes en cakesicles bewaar je in een afgesloten doos en in de koelkast. Haal deze een uur voor het aansnijden uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen (behalve fruittaarten). Taarten en dessert smaken het best op dezelfde dag of de dag nadien. Hoelang ze kan bewaard worden, hangt af van de type vulling. Dessert met vullingen op basis van slagroom en vers fruit kan maximum 1 dag worden bewaard in een afgesloten doos in de koelkast. Dessert met vullingen op basis van botercrème kan je max. 4 dagen bewaren in een afgesloten doos in de koelkast. Extra bewaartips geeft ik mee bij het afhalen. Daisy’s Cake Lab is niet aansprakelijk voor schade bij verkeerd bewaren van de taart/desserts.

Hoe kan ik de taart het best aansnijden?

Bij het afhalen geef ik een snijschema mee. Dit is enkel ter suggestie zodat je zeker genoeg stukken kan snijden.